Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019, πραγματοποίησε στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Καμίνι» του Δήμου Γαλατσίου μια ζεστή εκδήλωση για τους χορηγούς και υποστηρικτές του κοινωνικού του έργου. Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων προσφέρει με την ψυχή του εδώ και 20 χρόνια βάζοντας στο επίκεντρο των δράσεων του, τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
Μέσω του ανθρωπιστικού και κοινωνικού του έργου στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, με τις οικονομικές αντιξοότητες να είναι πολλές, η δημιουργία των Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στους Δήμους Πειραιά και Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, έχει καταφέρει να δώσει ελπίδα και προοπτική σε χιλιάδες άπορους και άστεγους συνανθρώπους μας.
Καθοριστικά συμβάλλουν στην υλοποίηση και οι επιχειρήσεις που επιλέγουν να στηρίξουν με προϊόντα ή υπηρεσίες την κάλυψη μέρους των απαιτήσεων της υλοποίησης και λειτουργίας αυτού του σημαντικού έργου. Έτσι,στην εκδήλωση αποδόθηκαν τιμητικές πλακέτες σε όλους τους θεσμικούς φορείς,τους πολύτιμους χορηγούς και τις εθελοντικές οργανώσεις που προσφέρουν στον Όμιλο.
Στην εκδήλωση χαιρετισμό απήυθυνε ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, κος Ιωάννης Μαρωνίτης εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στο πρόσωπο των υποστηρικτών χορηγών για την έμπρακτη στήριξή τους και την εμπιστοσύνη τους στον Όμιλο.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αποδόθηκαν και οι αναμνηστικοί έπαινοι στους εικαστικούς μέλη του Ομίλου που συμμετείχαν στην έκθεση με ελεύθερο θέμα που πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο 25-27/1/2019.
Τη βραδιά πλαισίωσε μουσικά η Μεικτή Χορωδία Παραρτήματος Αχαρνών της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος,με μαέστρο τον κο Κωνσταντίνο Κατσικογιώργο.